UV védelem 1. rész

Szerencsére eljutottunk odáig, hogy a tavaszi időszakban mindenki sokat gondol az UV védelemre. A vásárlók érdeklődnek a napszemüvegek, és UV védő lehetőségek iránt. Miről szól ez az egész? Mit tehet egy optika az UV védelemért? Olvasson tovább, és megtudja Ön is!

Az UV egy nagy energiájú sugárzás, amely komoly roncsolásokat tud okozni szervezetünkben. Ezért evidens, hogy védekezni szükséges ellene.

Amíg testünkre naptejet tudunk kenni, addig szemünk védtelen lehet az UV sugárzás ellen. Feltéve, hogy nincs semmilyen eszközünk.

Mi, a Vass Optika, Fóton, idén (is) azt tűztük ki célul, hogy minél több embert védjünk meg az UV sugárzás ellen.

Mit tehetünk?

 

Először is, minden szemüveglencse vásárlás esetén javasoljuk az UV védelmet. Másodszor ha lehetséges, javasoljuk a fényre sötétedő szemüveglencséket. Harmadszor a dioptriás napszemüveget javasoljuk. És ha valaki nem visel szemüveget, akkor a hagyományos napszemüveget ajánljuk.

Az egyes témákat következő blog cikkeinkben fogjuk kifejteni, kezdjük az alap, színezetlen lencsékkel.

A színezetlen szemüveglencsék anyaga UV szűréssel rendelkezik. Azok a lencsék, amelyek nem vékonyított alapanyagból készülnek, nem szűrik teljes mértékben az UV fényt, a vékonyított lencsék pedig (legyen szó bármilyen mértékű vékonyításról) olyan alapanyagból készülnek, amelyek 100% UV szűréssel rendelkeznek, áteresztés szempontjából. Ez azt jelenti, hogy a lencsén nem jut át az UV fény.

Képtalálat a következőre: „back uv crizal”

Ha azonban szeretnénk a védelmet javítani, akkor érdemes a lencse hátsó felületét is ellátni UV védelemmel, a visszaverődő UV fény miatt.

Manapság lehet kapni olyan szemüveglencséket, amelyek hátsó oldala UV védelemmel van ellátva, így kiterjesztett védelmet nyújtanak szemünknek.

A fentebb felsorolt szemüveglencsék kaphatóak egyfókuszú és multifokális kivitelben is. Érdemes jól átbeszélnünk vásárlás előtt, milyen igényei vannak fény- és UV védelmet illetően, hiszen nem biztos, hogy az a megoldás lesz a legmegfelelőbb Önnek, amit otthon kigondolt 🙂

Képtalálat a következőre: „back uv crizal”

…folytatás következik

Related Posts