Mire van szükségem a Balaton Sound fesztiválon?

Több dologra, mi azonban optikai vonatkozásban vizsgáljuk a kérdést 🙂

Háromféle fesztiválozót különböztetnénk, meg: aki nem visel szemüveget hétköznap, aki visel, és aki kontaktlencsét visel. Mire van szükségük?

Kezdjük a legegyszerűbb esettel: Klári nem visel szemüveget, azonban beszerez egy minőségi napszemüveget.

Ennek több oka van:

  • A napszemüveg segít neki pasit fogni: egy jól kiválasztott napszemüveg különleges karaktert kölcsönöz arcunknak, emeli az imidzsünket.
  • A napszemüveg védi szemünket és környékét a káros UV sugárzás ellen. Azt hiszem ehhez nincs mit hozzátenni.
  • A napszemüveg segít elrejteni azt, amit nem szeretnénk láttatni.

A Vass Optikában érdemes szétnézni, napszemüvegek terén, hiszen mindig minőségi kínálattal várjuk vásárlóinkat.

 

Péter szemüveget visel, és a fesztiválra is szemüvegben érkezik. Dioptriája nem teszi lehetővé a kontaktlencse viselést. Neki a fényre sötétedő szemüveglencséket javasoljuk. A fényre sötétedő szemüveglencsék az UV fény hatására változtatják színüket, és besötétedett állapotban komfortos látást biztosítanak. Beltérben pedig kivilágosodnak, így tisztán láthatjuk környezetünket.

 

Képtalálat a következőre: „transitions lenses”

 

Zsuzsa kontaktlencsét visel, minden nap. Időben felkészül, hogy a fesztiválon fürdőzni is tudjon a Balatonban, illetve a szeme is könnyedén viselje a feszített napokat. Bár túlzásnak tűnik, de nem az: Zsuzsa kétféle kontaktlencsével készül. A napi viselésűt fürdőzéshez használja, a havi viselésűt pedig napközben. Erre azért lehet szükség, mert fürdőzés közben olyan kórokozók tapadhatnak meg a lencsén, amelyek veszélyesek a szemünkre nézve. Egy havi lencsét viszont nem szeretne kidobni. Ezért a szálláson hagyja a havi lencsét, és napira vált.

Related Posts