Itt a foci vb, mit viseljek sportoláshoz?

Minden 4. évben eljön az a pillanat, amikor emberek milliói ülnek le a TV elé, és figyelik a labdarúgó világbajnokság eseményeit. Ezért átgondoltuk milyen vonzata lehet a szemüvegekkel?

Igazából nem is feltétlenül kell megálljunk a labdarúgásnál, hanem inkább beszéljünk a sportoláshoz használható szemüveg megoldásokról!

A nyári sportesemények hagyományosan a Giro d’Italia olasz kerékpáros körversennyel kezdődnek, majd egy kis tenisz következik, és a továbbiakban mikor mi 🙂

Kerékpározáshoz az ívelt napszemüvegeket szoktuk ajánlani, így bárhonnan süt a nap, megfelelő védelmet kap szemünk. Ezeket a napszemüvegeket bizonyos esetekben dioptriás kivitelben is el tudjuk készíteni, de előtte megfelelően meg kell vizsgáljuk a szemüvegkeretet, ugyanis ilyen  esetekben minden apró részlet fontos.

 

Tenisz esetén nem kell ragaszkodni az ívelt lencséhez, sőt az állandó fejmozgás miatt inkább a hagyományosabb optikai jellegű napszemüvegkereteket javasoljuk. Ebben az a jó, hogy bármilyen típusú lencsét bele lehet illeszteni a szemüvegkeretbe.

Labdarúgás esetén kifejezetten javasolt egy speciális sportnapszemüveg, vagy sportszemüveg keret használata, hiszen ilyenkor veszélyesebb terepen játszunk. Az ellenféllel ütközhetünk, eltalálhat a labda, és ilyenkor több elvárást állítunk a szemüveggel szemben, mint egy átlagos szemüveg esetén.

A kereten túl fontos a fényvédelem, ezt talán a legjobban a fényre sötétedő lencsékkel lehet megoldani, de fontos megemlíteni egy lényeges elvárást a szemüveggel szemben: párásodás. Mivel a speciális sportszemüvegek, de még az ívelt napszemüvegek is kevésbé szellőznek, ezért érdemes páramentes (Optifog) felületkezeléssel kialakítani a sportszemüveget.

 

Related Posts